Persoonlijke ontwikkeling: 4 stappen om de relatie met je hart te hernieuwen.

Inleiding

Al zeker sinds de industriële revolutie zijn wij bezig om onze activiteiten te rationaliseren. We analyseren ons handelen en knippen het op in kleinere eenheden. We verdelen het, we beschrijven het, we delen het nog verder op, we halen de schijnbaar overbodige delen er uit, we normeren het, we koppelen de norm aan prestaties, we maken de normen strakker en uiteindelijk komen we bij het punt dat alles en iedereen uitgeput is en niemand meer enige verbinding ervaart met het uiteindelijke doel.

4 Stappen

Neem de moeite om drie minuten achterover te gaan zitten en kijkt naar je eigen bezigheden dan zul je merken dat je moeiteloos voorbeelden van het bovenstaande patroon uit je eigen leven kunt duiden.

Voordat je de gedachte de ruimte geeft te denken dat je hier toch niets aan kunt veranderen neem je weer drie minuten om achterover te zitten. Met een beetje geluk ervaar je de onrust in je lichaam die je huidige situatie met zich meebrengt.

Voordat je de onrust de ruimte geeft om je gedachten te bespelen neem je drie minuten om achterover te zitten en te luisteren naar je hart.

Wanneer het je nog drie minuten lukt om achterover te zitten en te luisteren dan zal je hart je antwoord geven op je vraag hoe jouw weg verder te lopen.

 

Herhaal deze oefening met regelmaat. Stilaan zal je hart steeds meer mee gaan doen in de dingen die je doet.

 

Lees meer

Socialmedia

FacebookLinkedin
© 2017 Hans Poiesz Intuïtieve Coaching en Organisatieontwikkeling